Intro

Wat Alfabetcode en Exit dyslexie voor u kunnen betekenen

Kinderen worden goede lezers, als er iemand is die het ze goed leert. Zo simpel is het. En u kunt die iemand zijn. Ook al bent u geen leerkracht.

Wat u nodig hebt om dat klaar te spelen: Exit dyslexie. In dat boek verneemt u in de eerste plaats wat het schrift is en hoe het werkt. Als u kinderen wilt leren hoe ze het schrift vlot hanteren, móet u die dingen gewoon weten. Erg moeilijk is dat niet: het schrift is een code die gesproken in geschreven taal omzet en geschreven taal in gesproken. De tekens van die code vormen samen het alfabet. Kinderen die leren lezen, leren dus eigenlijk een alfabetische code. Kinderen die Nederlands leren lezen, leren de alfabetcode van het Nederlands.

In Exit dyslexie leest u hoe die alfabetcode van het Nederlands in elkaar zit. Alles wat kinderen in de basisschool daarover zouden moeten leren, staat erin. En ook wat u dus moet doen om iemand die code aan te leren. Vandaar de ondertitel van het boek: Zeker leren lezen met de Alfabetcode. Wát we gaan leren bepaalt hóe we het aanleren. Daarom heet de aanpak ook de Alfabetcode, en niet Vrolijk en vlot of iets van die strekking.

In Exit dyslexie vindt u alles over de Alfabetcode. Bijna alles: alfabetcode.be vult het boek aan. Het is een opstapje voor wie Exit dyslexie nog niet kent, het biedt allerlei extra’s als u het boek achter de kiezen hebt: instructiefilmpjes, downloads met materiaal, beschouwingen bij de actualiteit in onderwijs- en leesland, taal- en boekentips.

Exit dyslexie helpt u de leraar te worden die elk kind leert lezen. Of het om kinderen in uw klas gaat, of om dat ene kind in uw omgeving; of dat kind nog met lezen moet beginnen, of er al mee sukkelt; of u al leerkracht bent, of niet, – in Exit dyslexie vindt u alles wat u nodig hebt om elk kind vlot met het schrift te leren omgaan. Allemaal glashelder uitgelegd. Voor €26.99 – wat u bij een therapeut betaalt voor een half intakegesprek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.